Elias Sahraoui er Kattas representant i Ta ordet

Elias Sahraoui er Kattas representant i Ta ordet

Ta ordet! er en nasjonal talekonkurranse for deltakere fra hele landet. Elias ble først valgt som Kattas representant og kom videre til en workshop på UIO. Etter dette kom han videre til finalen med fire andre fra resten av Norge.

Hva handler talen din om?

Talen min handler om fordommer mot Holmlia.

Hvorfor valgte du dette temaet?

Det er et tema jeg kan relatere til, og det er viktig for meg. Jeg tror mange har et negativt bilde av Holmlia, og jeg ville vise at det ikke stemmer.

Hvordan var det å være på tale-workshop?

Det var veldig spennende og informativt, jeg fikk høre andre ungdommer holde taler om ting de brenner for. Jeg møtte folk fra hele landet, til og med fra Svalbard!

Hvordan føles det å ha kommet til finalen?

Det er ganske overraskende og veldig gøy. Jeg tenkte ikke så mye på det som en konkurranse, mer som en skole-innlevering.

Hvordan skal du forberede deg til finalen?

Jeg har fått en mentor, Magnus Hoem Iversen, som jobber på Universitetet i Bergen. Han skal gi meg tips og veiledning, og så skal jeg på en finalistworkshop i Bergen fredag 20.11. Uken etter skal talen filmes, og så skal den vises i finalen i Ta ordet!

Hvordan synes du det er å bli møtt som Holmlianer her på Katta?

Det har ikke vært noe tema, det virker som elevene her er mer opptatt av det faglige og felleskapet her enn hvor man kommer fra.

Vi ønsker Elias lykke til i finalen! Her kan du lese mer om Ta ordet: https://www.taordet.no/

 

Øystein Hovde 17/11-2020