Hovedseksjon

Kor og orkester på tur til Gotland

Gotland 2023

Helgen 28. april til 2. mai var Peblingene og Kattastrofen på tur til Gotland i Sverige. Her ble det en langhelg fylt med sang, musikk og nabolandsopplevelser!
Fredag etter skolen ble det avreise til Nynäshamn, litt sør for Stockholm, der det var tidlig avreise med ferge til Gotland morgenen etter. Her ble det konsert i Sankta Maria Domkyrka i middelalderbyen Visby. Her ble publikum meget imponert over den fine sangen!
Lørdag var det høymesse i domkirken, før det ble reise videre langs kysten nord på Gotland til den lille øya Fårö. Der ble graven til den kjente regissøren Ingmar Bergmann besøkt, og hvor det tilfeldigvis også var et par som forberedte seg til bryllup. Da ble det disket opp flere kjærlighetssanger fra repertoaret, og de ble overrasket og rørt.
Noen tøffinger badet på en av Gotlands vakreste strender, til tross for iskaldt vann! Det var også Valborgsnatt, der de lokale feirer med et stort bål, som bød på nok en anledning til litt spontan sang. Siste dag ble brukt på Gotland museum og en café-konsert i kirkeruinen av St. Clemens med fika. Det ble også guidet tur av Visby med fin introduksjon til Gotlands historie.
En fantastisk helg med en flott gjeng! Stor takk til kantor Olav Morten Wang for planlegging og ledelse, og til Ulysse Le Bihan og Thomas Sagplass Pedersen for god og viktig deltagelse.