Samarbeidslæring på Katta

Samarbeidslæring på Katta

SI-PASS (Supplemental Instruction-Peer Assisted Study Sessions ) går ut på at elever som allerede har gjennomført et fag, hjelper andre elever med å lykkes i faget i mindre studiegrupper. Metoden integrerer studieteknikk og faglig innhold, og baserer seg på læring i grupper. Målet er å forbedre elevenes evne til problemløsning, samarbeid og kritisk tenkning, samt bidra til økt læring. I tillegg vil man bli bedre kjent med medelever og forhåpentligvis ha det morsomt samtidig.

SI-PASS er brukt på universiteter og høyskoler i over 30 land, men Katta er den første videregående skolen i Norge som tar metoden i bruk. Vi ønsker å innføre SI-PASS gjennom et pilotprosjekt i kjemi denne våren. Det blir oppstart onsdag 29/1 og vi gjennomfører SI-PASS 10 onsdager på rad kl. 14.15-15.15. Til høsten er målet å sette opp SI-PASS i flere fag, både SSØ-fag og realfag.

Mandag 13/1 var det kurs for framtidige SI-ledere i kjemi på Katta. SI-lederne fikk en innføring i metoden og arbeidet med ulike praktiske oppgaver. De har stor tro på at dette kan fungere godt på Katta og framhever at det er en trygg og vurderingsfri læringsarena. Kursholder Johan Fredriksson fra Universitetet i Lund var svært imponert over nivået på kursdeltakerne: - Disse SI-lederne holder absolutt universitetsnivå og jeg anbefaler alle som får mulighet til å melde seg på!

Mer informasjon og påmeldingskjema for kjemi 1-elever kommer snart!

Marthe Pettersen

 

Øystein Hovde 14/1-2020

 

Samarbeidslæring på Katta