Hovedseksjon

Skolemelding

Med Skolemelding kan foresatte og elever sende og svare på melding til kontaktlærer/faglærer eller andre ansatte på skolen. Foresatte på grunnskolen kan bruke Skolemelding til å melde fravær for sitt barn.  

Vi oppfordrer alle foresatte og elever til å laste ned appen.

Meldinger i app, på web eller som e-post

Du kan også lese meldinger på web, hvis du ønsker det logger du deg inn i Skoleplattform Oslo via skolens nettside.

Meldingene blir automatisk videresendt til den e-posten som er registrert på deg. Den automatiske videresendingen kan du skru av i appen eller i webortalen under "Min profil".  

Slik laster du ned appen

Last ned Skolemelding-appen i App Store eller Google Play.  Foresatte bruker "Skolemelding foresatte".  "Skolemelding elev og ansatt" er for ansatte og elever.

Enkel pålogging og pushvarsler

Første gang du som foresatt bruker appen må du logge deg inn via ID-porten. Elever og ansatte logger seg på med Feide første gang.

Du kan lage en egen PIN-kode eller aktivere biometri (feks fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning). De neste gangene du bruker appen, trenger du bare oppgi PIN-koden eller bruke fingeravtrykk/ansiktsgjenkjenning.  

Appen gir mulighet for pushvarslinger. Når skolen sender deg melding, får du varselet på telefonen/nettbrettet:  "Du har fått en ny melding".

Melde fravær for barn i grunnskolen

Når du skal melde fravær for barnet ditt, har du disse alternativene:

 • I Skolemeldingsappen
 • I webportalen i Skoleplattform Oslo (pålogging via skolens nettside) 
 • Ringe skolen 
 • Via IST Everyday

Hvis du melder fravær i appen eller i webportalen, sendes meldingen automatisk til kontaktlæreren til barnet. For eldre elever som selv skal melde fravær, har skolen egne rutiner. 

Slik melder du fravær for ditt barn via appen: 

 1. Klikk på blyanten nederst til høyre.
 2. Velg  “Meld fravær”.
 3. Velg hvilket barn du skal melde fravær for. Hvis barnet er tilknyttet flere skoler, velger du hvilken skolen det gjelder.
 4. Velg tidspunkt for fravær (i dag, i morgen eller dato) og eventuelt klokkeslett
 5. Trykk "Send".

På grunn av personvernhensyn kan du ikke skrive noe om grunnen til fraværet. Appen og øvrige kommunikasjonskanaler i Skoleplattform Oslo skal ikke brukes til å sende sensitive personopplysninger, som for eksempel helseopplysninger. Les mer om personvern.

Klasselister 

Du kan se klasselisten til barnet ditt i Skolemelding-appen og i Portalen i Skoleplattform Oslo. Hensikten er å gjøre det lettere for foresatte å komme i kontakt med hverandre. 

Du må godkjenne at kontaktinformasjonen din skal være synlig i klasselisten. Sånn skrur du på visning av kontaktinformasjonen din: 

 • i "Innstillinger" i Skolemeldingsappen
 • under "Min profil" i Portalen i Skoleplattform Oslo (pålogging via skolens nettside).

Velg hvilke opplysninger du ønsker å dele med de andre foresatte:

 • Elevens navn og ditt navn
 • Telefon
 • E-post
 • Adresse

Skolene er pålagt å utlevere klasselister i henhold til offentlighetsloven hvis noen ber om innsyn, så lenge listene ikke inneholder taushetsbelagt informasjon. Klasselistene hentes fra det skoleadministrative systemet.

Endre kontaktinformasjon

Hvis du har barn i grunnskolen: 

Du kan selv endre telefonnummer og e-postadresse i IST Everyday i Skoleplattform Oslo (pålogging via skolens nettside). Hvis du vil endre adresse, må du melde fra til skolen din. 

Hvis du har barn under 18 år i videregående skole: 

Du kan selv endre telefonnummer og e-postadresse i VIS i Skoleplattform Oslo (pålogging via skolens nettside). Adressen hentes fra folkeregisteret. 

 

Spørsmål?

Hvis du trenger hjelp kan du ta kontakt med IKT-ansvarlig på skolen.

Feil med tjenesten kan du melde på e-post til brukerstotteskolemelding@osloskolen.no.

Opplever du feil, kan det hjelpe å laste ned en ny versjon av appen, eller slette appen og laste den ned på nytt. Du mister ingen meldinger ved å slette appen. 

Information in English

Last ned appen

Skolemelding kan lastes ned fra AppStore og Google Play til telefon og nettbrett. 

"Skolemelding foresatte" er for foresatte, mens elever og ansatte laster ned "Skolemelding elev og ansatt". 

Personvern

I denne personvernerklæringen beskriver vi hvordan Osloskolen håndterer dine personopplysninger i Portalen og Skolemelding-appen.

Les personvernerklæringen